Inleiding Module

Laat je medewerkers weten dat als er iets vervelends gebeurt op het werk, ze diegene erop aan mogen spreken. Stimuleer ze ook om het bij jou te melden. Niet iedereen durft dit. En soms is het niet voor iedereen en in alle situaties mogelijk om dit te doen. Misschien heeft de medewerker wel moeite met de manier waarop jij leiding geeft. Of misschien dreigt een collega ze iets aan te doen als ze het doorvertellen aan anderen.  Ongewenst gedrag mag niet. En heeft invloed op de gezondheid.  Het is noodzakelijk dat het stopt. Daarom is het belangrijk dat het bespreekbaar gemaakt wordt. Vertel je medewerkers dat er mensen zijn naar wie ze toe kunnen gaan – binnen het bedrijf of bij de RAS. Waar ze hun verhaal in vertrouwen kunnen vertellen.

In deze training laten we je de mogelijkheden zien waar ze terecht kunnen bij ongewenst gedrag. Hoe het werkt en wanneer ze er terecht kunnen. Er zijn 3 blokken en het duurt ongeveer 7 minuten.

Aan het einde van deze training geven we een link naar de chatfunctie, waar je op vaste tijden in gesprek kunt gaan met een vertrouwenspersoon.

Start de training